Słodkie babki i babeczki

Wiktoria Dróźdz z klasy I Branżowej Szkoły I stopnia w zawodzie kucharz i Krzysztof Mazur z klasy II Zasadniczej Szkoły Zawodowej w zawodzie kucharz zostali zwycięzcami szkolnego konkursu kulinarnego ,,Słodkie babki i babeczki”. Zwycięska para wykonała babeczki pod nazwą ,, Muffiny dyniowe z jabłkiem i cynamonem” . Drugie miejsce zajęły: Sylwia Kryczka i Emilia Ramczyk z klasy III Technikum Spedycji, które wykonały ,,Babeczki z jagodami i kremem z białej czekolady,  zaś trzecie miejsce przypadło parze Agata Żórawicka i Dominika Żuchowska z klasy III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych za ,,Babeczki czekoladowe z kremem jagodowym”

Smak, strukturę ciasta, sposób podania i dekoracje  wykonanych babeczek oceniało jury w składzie : wicedyrektor szkoły Anna Dominik i nauczycielki Marzena Wójtowicz i Aleksandra Stankiewicz. Organizatorami konkursu byli nauczyciele przedmiotów zawodowych żywieniowych: Agnieszka Warsińska, Alicja Stoltmann, Katarzyna Czekała i Jacek Gocoł. Zwycięzcy konkursu otrzymali nagrody i pamiątkowe dyplomy, zaś pozostali uczestnicy otrzymali słodycze ufundowane przez dyrekcje szkoły

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.