Walentynkowe słodkości

 

Paulina Żuchowska i Natalia Przednowek uczennice z klasy I technikum żywienia i usług gastronomicznych w Łodzierzy zostały zwyciężczyniami  w szkolnym konkursie kulinarnym pn ,,Walentynkowe słodkości”. Zwycięskim smakołykiem został ,,Torcik z granatem”.

 

 

 

Drugie miejsce zajął ,,Tort gruszkowy z musem z białej czekolady” przygotowany przez Hannę Bielawę i Małgorzatę Sakowicz.

 

 

 

 

Trzecia pozycja przypadła parze Milena Pińkowska i Agata Raczkowska z wykonanie ,,Walentynkowego torcika rafaello”.

 

 

 

 

Wśród innych smakołyków znalazły się: Sernik z niespodzianką i kremowy deser (wykonanie Paulina Malewska, Anna Ludwichowska), Szwedzkie ciasto miłości (wykonanie Michał Olejniuk, Maksymilian Kozłowski), Rolada walentynkowa  (wykonanie  Agnieszka Stokłosa, Weronika Dworakowska), Gruszki w syropie malinowym na kremie brulee (wykonanie Krzysztof Mazur, Wiktoria Dróżdż). Zwycięzcy otrzymali nagrody ufundowane przez dyrekcje szkoły. Konkurs zorganizowały nauczycielki przedmiotów żywieniowych: Katarzyna Czekała, Alicja Stoltmann i Agnieszka Warsińska.

.   

 

Comments are closed.